Team Sportia

Team Sportia

Våra butiker

Brandade konceptbutiker för Team Sportia återfinns i hela Sverige och är den självklara destinationen för alla som är intresserade av utomhusträning.

Varumärken

Avtal med marknadsledande leverantörer inom sport- och fritidsprodukter med kickback på alla köp.

Marknadsföring

Central marknadsföring och tydligt definierat varumärke med hög igenkänningsgrad.

Kundklubb

Lättanvänd kundklubb med möjlighet att skicka ut mail och sms till medlemmar samt erbjuda speciella medlemspriser.

Team Sportia är en av Sveriges ledande sportkedjor som fokuserar på utomhusträning som löpning, aktiv fritid, utomhusträning och cykling. Den första franchisebutiken öppnades 1989 och idag drivs 50 Team Sportia-butiker av engagerade handlare runt om i landet som alla är eniga om att träna är bra, men att träna utomhus är ännu bättre.
 

Lång erfarenhet 
Grunden till sportkedjan lades faktiskt redan på 60- och 70-talet, då enskilda fackhandlare började bilda inköpsgrupper för att öka sin konkurrenskraft mot varuhusens expansion. Inom sporthandeln bildades Fri Team 1973. Av de järnhandlare som sålde sport bildades så småningom Järnia Sport som sedan ändrade namn till Sportia.  

Franschisekedja
Idag är Team Sportia är en franchisekedja vilket innebär att medlemmarna har möjlighet att dra nytta av ett redan existerande varumärke och ett fungerande affärskoncept. Franchising bygger på ett samarbete mellan två självständiga parter. Medlemmarna får tillgång till ett färdigt varumärke, marknadsföring, centrala kampanjer och stordriftsfördelar inom inköp.  

En stor partnerfamilj
SGN Sport erbjuder alla sina medlemmar sport- och fritidsprodukter från världens marknadsledande varumärken. En viktig del är också det retailstöd inom inköp, marknadsföring och försäljning som skall stärka handlarnas möjligheter att driva sina butiker med lönsamhet. SGN Sport erbjuder de anslutna butikerna bra avtal med allt från frakt, e-handelsplattform, hotell, taxi, larm och besöksräknare. 

”Genom att vara en del av en väletablerad kedja drar jag nytta av ett välkänt varumärke och har bra stöd i allt från inköp, försäljning och marknadsföring.”

‭- Johanna Götesson,Team Sportia Skövde

Ett medlemskap hos Team Sportia lönar sig!
Team Sportia har avtal med många av de de marknadsledande leverantörerna inom sport- och fritidsprodukter. Så förutom ovan förmåner kommer det märkas rejält i årsintäkterna, då du får kickback på alla dina inköp.